Puntjes tot nu toe

Rijervaring per type
GolfTouch
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Aug 2022 14:16

Puntjes tot nu toe

Bericht door GolfTouch »

Nu een kleine 2200 km op de teller staan en de auto bevalt nog steeds erg goed.
Afgelopen zomer met een dakkoffer, maximaal volle auto en airco aan naar een vakantiepark in de buurt van Assen gereden en dat heeft de auto prima op 1 lading gedaan met nog 11% over. 238 km gereden en nog 26 km bereik. Gemiddeld verbruik van 18.1 kWh/100km. Op stand ECO en KERS 3.

Waar wij wel last van hebben is een bepaald geluid onder de motorkap en welke ook gevoeld wordt in het stroompedaal als we wegrijden of na achteruit gereden te hebben vanaf de oprit en dan vooruit weg rijden. Soms meteen een soort kloenk-geluid en soms een paar meter verderop. Dit is ook buiten de auto goed hoorbaar. Hebben hier meer MG5 gebruikers last van?

De speakers in de achterdeuren klinken erg zacht met fader op midden. Ook met fader op achter dan moet het volume heel hard om normaal geluid eruit te krijgen.

Geen coming home verlichting. Ook geen optie om dit in te stellen. Wel leaving home.

Als de ruitenwisser op automatisch staan en achteruit wordt gereden dan is de achterruitwisser niet te activeren. Aan de knop draaien werkt niet. Erg vervelend als de achterruit nat is.

Geluid knipperlicht erg hard via de linker speaker boven dashboard. Deze in menu zachter gezet maar dan gaan alle belangrijke geluiden ook zachter.

Radio blijft doorspelen na stoppen en uitstappen. Pas als de auto afgesloten wordt stopt de radio.

Als een berichtje berichtje binnenkomt, op de met bluetooth gekoppelde telefoon, dan gaat de radio automatisch naar media. En moet handmatig weer terug gezet worden naar de radio.

Navigatie Engelstalig.

Direct naar verwarmingmenu via de knop is niet in altijd mogelijk. Bepaalde menu's blokkeren deze knop.

Zeer regelmatig een foutmelding de eerste minuut na starten auto dat er geen E-call verbinding gemaakt kan worden.

Na opladen werkt voor lange tijd de Modus aanpassing niet (van normaal naar Eco of Sport) en ook de instelling van KERS niet. Eerst moet dan een tijd gereden worden, soms ruim 5 tot 10 km voordat dit aangepast kan worden.

Regelmatig dat de camera's zwart beeld geven. Of na achteruit rijden en dan vooruit dat de voorste camera op zwart staat.

Spiegels maken een piepend geluid als ze inklappen.

Onderste 2 banen van de achterruit verwarming (incl. deel waar de achterruitwisser in rust staat) warmen niet op.

Langer dan 10 minuten voorverwarmen van de auto of laten ondooien in de winter is niet mogelijk via de app. Ook niet om dit in te stellen dat als hij aan de lader hangt hij om een bepaalt tijdstip warm en ontdooit is.
Power is nothing without control!!
Plaats reactie

Terug naar “Ervaring”