MG app

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Willem
Berichten: 192
Lid geworden op: 16 Mei 2022 12:23

MG app

Bericht door Willem »

Sinds 22-12-2021, worden de MG Marvel R Electric als de MG ZS EV en MG5 Electric worden standaard geleverd met het connectiviteitssysteem MG iSMART.
Dit systeem is in meerdere opzichten indrukwekkend. Niet alleen qua bediening, ergonomie en hoeveelheid (online) functies, ook de koppeling met de iSMART smartphone-app is bijzonder prettig en nuttig.

Lees hier wat je er allemaal mee kunt.

Met de app kun je verschillende functies van je auto op afstand bedienen, waar je je op dat moment ook begeeft. Ook kun je in de app de actuele status van de auto bekijken en allerlei informatie opzoeken, snel en eenvoudig, gewoon vanuit je luie stoel.

Verwarmen of koelen
Laten we beginnen met de functies die je met de app op afstand kunt bedienen. Misschien wel de prettigste mogelijkheid is dat je alvast de airconditioning of de verwarming in de auto kunt aanzetten. Dan kan de auto alvast opwarmen op een ijskoude ochtend, of kun je het interieur voorafgaande aan vertrek alvast koelen als de auto de hele dag in de brandende zon heeft gestaan.

Behalve dat het direct behaaglijk is in de auto wanneer je instapt, kan deze functie ook je actieradius maximaliseren. Als je deze functie inschakelt als de auto aan een laadpaal staat, gaat het niet ten koste van je rijbereik. Het verwarmen of koelen kost natuurlijk energie, die anders ten koste gaat van je actieradius.

Laadsessie plannen
Verder kun je met de app instellen tussen welke tijden je de auto wilt opladen. Hiermee kun je bijvoorbeeld profiteren van lagere stroomtarieven tijdens daluren. Als je de laadkabel hebt ingeplugd, hoef je dus niet direct te starten met laden. Dat bepaal je zelf via de app.

Portieren op slot?
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: dat je ineens twijfelt of je de auto wel op slot hebt gezet. Met de MG iSMART-app hoef je je nergens zorgen om te maken, want met een simpele handeling kun je met je smartphone de portieren vergrendelen of ontgrendelen.

Routeplanner (niet voor iSMART Lite)
Als je thuis in de navigatie-app op je smartphone alvast bekijkt waar je naartoe moet en welke route je het beste kunt nemen, dan kun je die route ook direct naar het navigatiesysteem van de auto sturen. Dan hoef je je bestemming niet opnieuw in te voeren in het navigatiesysteem van de auto en kun je direct vertrekken. Deze functie is echter niet beschikbaar voor de MG iSMART Lite-versie die afhankelijk van het model en uitrustingsniveau geleverd wordt.

Auto zoeken
De MG iSMART-app biedt ook een verscheidenheid aan informatie over de auto die je snel en eenvoudig kunt opzoeken. Zoals de locatie van de auto, als je niet precies meer weet waar je de auto hebt geparkeerd in een grote, overvolle parkeergarage. In de app zie je dan je eigen locatie en die van de auto en word je direct naar de auto genavigeerd. Om te helpen bij het vinden van je auto, kun je met de app ook de verlichting inschakelen en de claxon bedienen!

Laadstatus
Ook prettig is dat je in de app exact kunt zien hoeveel energie in de batterij zit en hoeveel kilometers je met de huidige batterijstatus kunt rijden. Zo hoef je niet de deur uit om erachter te komen of de batterij van je auto voldoende is opgeladen. Ook tijdens het laden kun je het laadproces volgen, inclusief vermelding van de resterende laadtijd. Zo weet je precies rond welk tijdstip de batterij is volgeladen.

Contact opnemen
Wil je contact opnemen met MG Road Assistance of met een MG Brand Store? Dan hoef je niet te zoeken naar contactgegevens. Met een paar vingerbewegingen heb je alle informatie in beeld en kun je direct op de knop drukken om telefonisch contact op te namen.

Notificaties
Tot slot kun je in de app instellen of je notificaties op je smartphone wilt ontvangen over allerlei uiteenlopen de zaken. Je kunt ook een pushmelding ontvangen als een soort autoalarm als iets niet in de haak is of een abnormale status optreedt.

Downloaden:
IOS via https://apps.apple.com/nl/app/mg-ismart ... 02359?l=en
Android via https://play.google.com/store/apps/deta ... iov.europe
Overgestapt naar Renault Scenic e-tech long range.
jeremyotten
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Nov 2022 09:42

Re: MG app

Bericht door jeremyotten »

In de app onder profile heb je ook een digital key optie. Hiermee zou je dus alleen met de app moeten kunnen autorijden. Echter krijg ik het niet ingesteld? Op andere fora lees ik dat mensen het wel werkend hebben. Weten jullie hoe?
Gebruikersavatar
Willem
Berichten: 192
Lid geworden op: 16 Mei 2022 12:23

Re: MG app

Bericht door Willem »

Voor zover ik nu heb gevonden/gelezen werkt het wel bij de ZS maar nog niet bij de Marvel
Overgestapt naar Renault Scenic e-tech long range.
Plaats reactie

Terug naar “MG iSMART app”